25 Şubat 2011 Cuma

24.02.2011 D.Kiev4 - BJK0 UEFA E.League

Şubat ayında kazanmayı bir türlü beceremeyen Beşiktaş sonunda "kaybetmeyi" de unuttu. Adam gibi yenilmeyi bile beceremez oldu. Her ne kadar sağda solda "mucize" söylemleri bazı genç taraftarlara heyecan vermiş olsa da aklı başında kimse Kiev'den turla gelinmesini beklemiyordu. Ama en azından bir galibiyet ya da bir beraberlik hadi ondan da vazgeçtik istekli bir futbol ve mücadele olmasıydı hayaller. İlk maçtaki gibi erken yenilen gol zaten eksi 15 derecede titreyerek oynayan oyuncuların artık tamamen inancını kaybetmesine ve artık sadece hava şartlarıyla mücadele etmesine neden oldu. Resmin bütününde her hangi bir güzellik yok ama maçta "helal lan" dedirtecek bir Necip gerçeği izledik. Bu çocuk gerçekten önümüzdeki 10 sene boyunca Beşiktaşın ve Milli takımın ortasahasında vazgeçilmez bir isim olacağını dün birkez daha gösterdi. Oyunu 2 yönlü oynaması, temposu, tekniği ve işine olan motivasyonu inanılmaz. Dün akşam o sahada kafa olarak maçta kalmak ve bütün takım arkadaşların pes etmişken oyundan düşmemek imkansızdı. Ama Necip baştan sona çok iyi mücadele etti. Ona biraz İsmail'in eşlik etmesi de bir başka uzun vadeli umut ışığıydı. Ayrıca oyunun sonlarında izlediğimiz Onur üzerinde durulursa takıma katkı sağlayacak bir oyuncu izlenimi verdi.
Necipin yanında oynayan diğer 2 ön liberomuzu toplasan bir Necip etmediler. Ernst bu takıma geldiğinden beri hiç bu kadar kötü oynamamıştı. Sadece bu maç değil son bir kaç maçta bu böyle. Aurello desen, önceden oynayan ve oynatan olurken artık sadce oynatan oldu. Sadece diğer arkadaşlarının nereye pas atması gerektiğini göstermekle meşgul.
Guti kariyeri boyunca "winner" olan hatta ilk defa kupa 2yi Beşiktaşla gören bir dev. 20 yıllık futbol geçmişi genlerine kazanmayı işlemiş. Fakat şu an takımın içinde olduğu durum onuda mutasyona uğratıyor sanki. Bir süre sonra "yenilgiye olan başkaldırı" kodu genlerinden silinebilir. Fakat takımın en büyük yıldızı böylesine formalite olmuş bir maçta "türlü bahaneler bulmadan" ya da "bir önceki maç kasti kart görmeden" o sahaya çıktı ve 60dk da olsa birşeyler yapmaya çalıştı. Bu bir lütuf değil ama yıldız oyunculardan görmeye pek de alışık olmadığımız bir durum.
Bu sezon boyunca göz önünde olmanın, yüksek hedeflerle anılmanın yarattığı çok sıkıntılar çekti Beşiktaş. Kendi sahasında 4-1 yenilerek çıktığı şu maçta bile insanlar tur beklentisine girebildi. Oysa ilk maçtan 2-1 galip ayrılsa bile bana göre böyle bir deplasmanda %40 şansı olacaktı. Yani 17 Şubat'ta çoktan elenmişti bu kupadan. Bu yüzden bugün tek sıkıntı veren skorun farklı olması ve hala daha düşmeye devam etmek. Bakalım hangi maçta bu kabus sona erecek ve takım kazanma mayasını tutturmaya başlayacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder