22 Mart 2012 Perşembe

22.03.2012 Boluspor:1 - BJK:0 Ziraat TK


GS ve TS elenmelerinden sonra son yıllarda kupada etkili olan Beşiktaş için maçın önemi dahada artmıştı. Carvalhall de bir sakatlık olmasın niyetindeydi ki bütün Portekizlileri sahaya sürmüş elinden gelen en iyi 11le oynamaya çalışmıştı. Fakat bu maç için en iyi 11 bu muydu acaba? Bunun cevabını ilk yarı sahada gezinip duran nasılsa bir şekilde gol olur tur atlar geliriz havalarında oynayan takım verdi. Boluspor Bankasyada playoffa kalmaya odaklanmış bir takım olduğundan sadece maçın hakkını vermek adına sahaya çıkmış ve açık futbol oynuyordu. Beşiktaş ilk yarı biraz baskılı oynayıp golü bulsa turu kaybetmek çokta dert olmayacaktı Bolu için. Fakat koca 45 dakikayı bu kadar lakayıt ve etkisiz geçirince 2. yarıda Boluda farklı bir stratejiye büründü. Tur geçme ihtimali düpedüz karşılarında duruyordu. 2. yarı ilk yarıdakinin aksine oyunu kitlemeye çalışan bir Bolu izledik. Beşiktaşlı oyuncular her ne kadar maçın sakata gelmekte olduğunu fark etmiş ve yüklenmeye başlamışsa da Bolunun saha içi motivasyonu artmış ve direnci yükselmişti. Maçın sonlarına doğru yediği gole karşılık veremeyen Beşiktaş son yıllarda alışık olmadığımız şekilde kupaya erken veda etti.
2 gün önce Fatih Terim kendisini maçı ciddiye almayıp bir kaç as oyuncuyu oynatmamakla suçlayan basın mensuplarına keşke bir kaçını daha oynatmasaydım diye cevap verdiğinde ona hak vermiştim. Şampiyonluk mücadelesi veren ve Kadıköyde 2-0dan maç çeviren takımdan kupa motivasyonu beklemek zordur. Aynı şekilde Bolu gibi bir alt lig takımında, bozuk zeminde Q7nin, Simaonun, Fernandesin çok iyi konsantre olup harikalar yaratmasını bekleyemezsiniz. Carvalhall belkide maçı ciddiye alayım derken en büyük hatayı bu şekilde yapmış oldu. Oysa forma için fırsat bekleyen Mehmet Akyüz, Alves, Ersan gibi isimlerle başlanabilirdi, Simao ya da Q7 yerine Burak oynayabilirdi. Bu isimler bu maçı ciddiye alır ve kendini gösterir en azından daha istekli oynardı. Ha işler istendiği gibi gitmezse kulübene dönüp baktığında yanında Q7, Fernandes, Simao otruyo olurdu ki bir önceki kupa maçında Antep Belediye karşısında benzer havadaki maçı sonradan girerek çeviren isim Fernandes olmuştu.
Hocanın bu tercih hatası eleştirilmelidir belki ama diğer taraftan şartlar ne olursa olsun Beşiktaş formasının daha bu turda kupaya veda etmesine göz yuman sahadaki ruhsuzluk çok daha fazla eleştirilmeli.
Hala daha takımın play off maçlarına damgasını vurması yönünde bir beklenti var camiada. 2.lik için kalan lig maçları ve play off maçlarına odaklanma konusunda bir "yük" ten daha kurtuldunuz hadi bakalım şimdi o "eşit şartlar" altında bize top oynayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder